2n Cap de Setmana Homebrewer (Resum)

Aquest cap de setmana passat ha tingut lloc el 2n cap de setmana Homebrewer. Activitat que organitzavem des de l'associació i que comptava amb la col·laboració de la recentment fundada Associació Catalana de Cervesers Catalans (també coneguda com a Cervesers.Cat).

Enguany hi ha hagut menys assistència de la esperada, no obstant el balanç final de la trobada has estat molt positiu.

La trobada va començar sobre les onze del matí de dissabte, un cop arribats la majoria de participants.

El primer de tot i fetes les presentacions adients entre els assistents, va ser el tast de cerveses elaborades entre els mateixos participants. Al igual que en l'any anterior, vàrem poder constatar que les cerveses presentades tenien un bon nivell, inclús millor si cap que l'any anterior. Varem poder tastar cerveses de ddiferents estils, (Weissbier, Dunkel, Bitter, Brown Ale, APA,...).

Acabada la primera part del tast (més de mitja dotzena de cerveses diferentes), es va fer una parada per dinar.

Refredadora portàtil 'Made in IEIU'
Durant la tarda tocaba fer algun taller. Vàm aprendre com fer una refredadora portàtil amb una nevera de càmping. Lògicament la vàrem estar probant tota la tarda i part del matí següent amb una IPA portada per a l'ocasió, i que bé que funcionaba!

Acte seguit hi havia programada una xerrada sobre neteja i desinfecció d'equips, però a ultima hora aquesta es va cambiar per una xerrada sobre carbonatació.

Seguidament es va fer un mini-taller sobre l'embarrilat, en el qual vàrem veure els diferents espadins que podem trobar. També es va obrir un barril en viu per tal de poder veure in situ com es fa.

Per acabar els tallers, en Mad Brewery, ens va ensenyar a com netejar les soldadures del nostre equip.

Després de tastar algunes cervesetes més, vàrem anar per sopar.

Un cop sopats, vàrem fer sobretaula, regada com no amb algunes cerveses més abans d'anar a dormir (Scottish Strong, IPA,...).

Diumenge, les esquelles de les vaques ens vàren llevar d'hora. Aquest matí tocaba taller de defectes, el qual era conduït per en Hopless. Va ser un taller molt constructiu i amè, res a veure amb el taller de llevat de l'any passat, on vàrem poder descobrir defectes i olors vàries en la cervesa.
Moment del tast de defectes del Diumenge

En Brakos posant al costat del seu merescut premi
El matí va passar entre  cerveses vàries i xerrades cerveseres haviat va ser l'hora de dinar, però abans vàrem fer les votacions per a la 'cervesa del cap de setmana'. Enguany el guanyador va ser en Brakos amb la seva APA, el qual es va endur un bon lot de cerveses a casa.

A ben dinat, una mica de sobretaula i a recollir. Abans d'acomiadar-nos però vàrem fer intercanvi d'ampolles entre els cervesers.

I fins aquí el que va donar de sí el 2n cap de Setmana Homebrewer d'enguany. L'any que bé més.